Ateneul Roman

 

Ateneul Roman este cea mai impresionanta sala de concerte din Romania, din punct de vedere cultural. Deschis in anul 1888, Ateneul are o capacitate de 794 de locuri, iar astazi este locul in care concerteaza Filarmonica “George Enescu”. Constructia neoclasica, dar si concertele de muzica clasica sunt doua motive principale, pentru care Ateneul Roman ar trebui sa fie pe lista ta de obiective turistice in Bucuresti.

Cladirea Ateneului Roman este un prim obiectiv turistic intr-o vizita in Bucuresti. Interiorul este unul deosebit, demna de admiratie fiind in special fresca realizata de Costin Petrescu pe peretele interior al salii de concert in care a reusit sa desfasoare intregul trecul al poporului roman.

Concertele Filarmonicii si festivalurile organizate aici, cum este si o parte a Festivalului George Enescu, sunt cele care atrag cei mai multi vizitatori. Publicul de toate varstele participa la evenimente muzicale de exceptie organizate cu mult fast si eleganta de Filarmonica George Enescu. Mai mult decat atat, tot la Ateneul Roman pot fi ascultati si membrii Orchestrei Romane de Tineret si a The Wave Quartet.

Aici are loc si Festivalul George Enescu, unul dintre cele mai mari evenimente de muzica clasica din Estul Europei si care este tinut in onoarea marelui compozitor roman. Cu o traditie indelungata, din anul 1958, festivalul aduna anual muzicieni renumiti si dirijori talentati.

Ateneul Roman poate fi vizitat pe Str. Franklin, nr. 1-3, Sector 1. Pentru concerte este recomandat sa consulti programul institutiei. Mai multe detalii despre program aici.

Rezerva o camera la Novotel Bucuresti si delecteaza-te cu piese muzicale clasice la Ateneul Roman!

 
Ateneul Roman Ateneul Roman

< Inapoi la Atractii Turistice
 
 

REZERVA ACUM

Indiferent daca vizitezi orasul Bucuresti in interes de serviciu sau personal, hotelul Novotel iti ofera conditii perfecte pentru un sejur fara griji.