Biserica Stavropoleos

 

Biserica Stavropoleos este una dintre perlele arhitecturale ale orasului Bucuresti si unul dintre obiectivele pe care nu le poti rata in vacanta. Incarcata de istorie, cultura si religie, biserica a fost construita in stil brancovenesc in anul 1724, in timpul domniei lui Nicolae Mavrocordat. Aceasta biserica ortodoxa poarta numele de Stavropoleos, care in traducere adaptata din limba greaca inseamna “Orasul Crucii”.

De fapt, ansamblul bisericii a fost construit in curtea unui han si era format dintr-o manastire si o biserica. Insa, la finalul secolului al XIX-lea, hanul si anexele manastirii au fost demolate, astazi putand fi vizitata numai biserica si constructia alaturata in care se afla cateva colectii reprezentative de arta religioasa, o biblioteca si o sala de conferinte. Biserica a trecut prin numeroase proiecte de restaurare, printre care si unul de amploare in care s-au descoperit diverse ramasite subterane ale vechiului han, dar si prin care s-a consolidat cu anexe noi si cu o manastire dedicata maicilor.

Biserica Stavropoleos este un monument religios unic in Romania, atat din punctul de vedere al arhitecturii, cat si din cel al traditiilor de cult pe care le pastreaza. Pe langa frumusetea impresionanta a acestei cladiri si a detaliilor bizantine care o intregesc, comunitatea de aici are si activitati de restaurare a hainelor bisericesti, a icoanelor si a cartilor vechi, iar corul  bisercii si-a pastrat stilul coral neobizantin, foarte rar intalnit acum in celelalte biserici romanesti.

Biserica ortodoxa Stavropoleos se afla pe Str. Stavropoleos, nr. 4, Sector 3.

Rezerva o camera la Novotel Bucuresti si descopera frumusetea Bisericii Stavropoleos!

 
Biserica Stavropoleos Biserica Stavropoleos

< Inapoi la Atractii Turistice
 
 

REZERVA ACUM

Indiferent daca vizitezi orasul Bucuresti in interes de serviciu sau personal, hotelul Novotel iti ofera conditii perfecte pentru un sejur fara griji.