Calea Victoriei

 

Calea Victoriei este una dintre cele mai mari artere ale Bucurestiului si leaga Splaiul Independentei de Piata Victoriei si de Soseaua Kiseleff. In anul 1692, Constantin Brancoveanu construieste pentru prima data acest drum, sub denumirea de Ulita Mare, care lega domeniile mai multor familii celebre ale acelei vremi, dar si lacasurile de cult Sfantul Ioan, Sarindari si Zlatari.

De-a lungul timpului, Calea Victoriei a devenit una dintre cele mai importante artere ale orasului nu doar din punctul de vedere al transportului, ci si din punct de vedere social. Inca din 1775, aici s-au asezat numeroase familii de boieri cu resedintele lor. Astfel, valoarea soselei a crescut in timp, ea fiind si astazi una dintre cele mai apreciate zone ale capitalei, un spatiu de promenada considerat dintotdeauna a fi dedicat celor instariti, dar si locul in care se afla o serie impresionanta de obiective turistice.

Calea Victoriei este intens populata, dar si aglomerata de numeroase restaurante, baruri si cafenele, astfel ca turistii vor avea numeroase ocazii sa se relaxeze de-a lungul acestei sosele lungi. Mai mult decat atat, obiectivele turistice invecinate transforma Calea Victoriei intr-un magnet pentru turisti. Aici poti vizita: Muzeul National de Istorie a Romaniei, Palatul Financiar si Palatul CEC, Cercul Militar National, Pasajul Macca-Vilacrosse, Teatrul Odeon, Palatul Telefoanelor, Casa Capsa, Muzeul National de Arta al Romaniei, Palatul Stirbei, Palatul Cantacuzino, Ateneul Roman si asa mai departe.

Rezerva o camera la Novotel Bucuresti si fa o plimbare pe Calea Victoriei!

 
Calea Victoriei Calea Victoriei

< Inapoi la Atractii Turistice
 
 

REZERVA ACUM

Indiferent daca vizitezi orasul Bucuresti in interes de serviciu sau personal, hotelul Novotel iti ofera conditii perfecte pentru un sejur fara griji.