Muzeul National de Arta

 

Muzeul National de Arta este una dintre atractiile turistice ale Bucurestiului pe care nu trebuie sa le ratezi. Institutia este gazduita de o cladire cu un trecut istoric impresionant, unul dintre fostele palate regale ale Bucurestiului, recent restaurata pentru a gazdui colectiile de arta ale muzeului, dar si expozitii temporare ale acestuia.

Galeriile Muzeului de Arta sunt: Galeria de Arta Europeana si Galeria Nationala. Galeria de Arta Europeana include o multime de lucrari de mare valoare internationala, printre care cele mai importante sunt: Buna Vestire de Tintoretto, Triumful Fecioarei inconjurata de ingeri de Pedro Campana, Venus si Amor de Lucas Carnach cel Batran si multe altele. Colectiile sunt impartite in functie de scolile europene carora le-au apartinut artistii. Galeria Nationala este cel mai important loc in care ne putem bucura de  marile opere ale artistilor romani si este impartita in colectii de arta veche si moderna si intr-un lapidariu fascinant.

La aceste doua colectii mari se adauga numeroase altele de mai mici dimensiuni, cum sunt cele de arta orientala sau de arta decorativa si multe altele. In plus, muzeul dispune adesea de expozitii temporare de exceptie, care aduc si in tara noastra lucrari moderne renumite, dar si creatii de valoare nationala. Muzeul de Arta Nationala are de asemenea in subordine cateva unitati, cum ar fi Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul Theodor Pallady si Muzeul K. H. Zambaccian.

Poti vizita Muzeul National de Arta al Romaniei pe Calea Victoriei, nr. 49-53, Sector 1. Programul de functionare este de miercuri pana duminica in intervalele orare 11.00-19.00 (mai-septembrie) si 10.00-18.00 (octombrie-aprilie). Intrarea este gratuita la muzeu in prima miercuri a fiecarei luni. Mai multe detalii despre program aici.

Rezerva o camera la Novotel Bucuresti si descopera colectiile Muzeului National de Arta!

 
Muzeul National de Arta Muzeul National de Arta

< Inapoi la Atractii Turistice
 
 

REZERVA ACUM

Indiferent daca vizitezi orasul Bucuresti in interes de serviciu sau personal, hotelul Novotel iti ofera conditii perfecte pentru un sejur fara griji.