Opera Nationala Bucuresti

 

Opera Nationala Bucuresti este cea mai mare institutie de acest fel din tara noastra. Conceptul de opera si de creare a unei echipe de teatru liric s-a formulat in anul 1885, la initiativa lui George Stephanescu. Abia in anul 1921 insa Opera Romana a devenit o institutie culturala recunoscuta si sustinuta de statul roman, iar premiera de la acel moment a fost una de exceptie a operei Lohengrin, sub bagheta lui George Enescu.

In repertoriul institutiei au intrat de-a lungul timpului cele doua domenii importante: opera si baletul. O noua aditie la program au fost proiectele Studioului Experimental de Opera si Balet “Ludovic Speiss”, dar si proiectul “Pentru ce mergem la opera?”, un program de educare a publicului spectator, in special a publicului tanar, sustinut de dirijorul Tiberiu Soare.

Cladirea ridicata in anul 1953 de catre arhitectul Octav Doicescu este primul obiectiv turistic al vizitei tale, inainte de a intra in sala de spectacole. Poti sa admiri statuia muzicianului George Enescu, care se afla in fata cladirii, dar si statuile muzelor si basoreliefurile realizate cu multa maiestrie pe fatadele cladirii. In interior poti admira celebrul candelabru cu 100 de brate de cristal aurit, dar si exponatele Muzeului Operei, care se afla la ultimul etaj.

Spectacolele Operei Romane au loc in cladirea institutiei aflata pe str. Mihail Kogalniceanu, nr. 70-72, sector 5. Sala de spectacole principala are o capacitate de 952 de locuri, insa, ocazional, se tin spectacole si in Foaierul Galben, ce are o capacitate de 200 de locuri. Pentru spectacole trebuie sa apelezi la programul disponibil la casa de bilete, deschisa de luni pana duminica, in intervalul orar 09.00-13.00 si 15.00-19.00. Mai multe detalii despre program aici.

Rezerva o camera la Novotel Bucuresti si delecteaza-te cu piese muzicale clasice la Opera Nationala!

 
Opera Nationala Bucuresti Opera Nationala Bucuresti

< Inapoi la Atractii Turistice
 
 

REZERVA ACUM

Indiferent daca vizitezi orasul Bucuresti in interes de serviciu sau personal, hotelul Novotel iti ofera conditii perfecte pentru un sejur fara griji.