Palatul Parlamentului

 

Cunoscut inainte de Revolutie sub denumirea de Casa Poporului, Palatul Parlamentului este unul dintre cele mai importante simboluri ale Bucurestiului si ale tarii. Constructia acestui colos a inceput in anul 1983 si s-a finalizat in 1997. Stilul arhitectural impus de arhitectul-sef Anca Petrescu si de echipa sa de 700 de arhitecti a fost cel neoclasic. Constructia a fost finalizata in 1997 si masoara 270 m pe 240 m, 86 m inaltime si 92 m subteran, cu 12 niveluri la suprafata si 8 niveluri subterane.

Ca simbol al capitalei si al tarii, Palatul Parlamentului este o atractie turistica ce trebuie vizitata. Cladirea apare in numeroase topuri internationale reprezentand Romania si a intrat de trei ori in Cartea Recordurilor la urmatoarele categorii: Cea mai grea cladire din lume, Cea mai scumpa cladire administrativa din lume si Cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil ca suprafata din lume.

Principala functie a Palatului Parlamentului este aceea de a gazdui Camera Deputatilor si Senatul Romaniei. Camera Deputatilor si-a mutat sediul aici in 1994, dupa ce Palatul in care se afla inainte a fost donat Bisercii Ortodoxe Romane. In 2004, Senatul Romaniei este alaturat in cladire, dupa ce a continuat sa functioneze vreme indelungata in fosta cladire a Comitetului Central al PCR.

Pe langa functia de gazduire politico-administrativa, Palatul Parlamentului este si locul in care se afla Muzeul National de Arta Contemporana (deschis aici in 2004), sediul Initiativei de Cooperare Sud-Est Europeana si mutle alte spatii expozitionale, sali de evenimente si saloane. Palatul Parlamentului este deschis pentru tururi de vizitare cu ghid.

Palatul Parlamentului poate fi vizitat zilnic intre orele 10:00 si 16:00, cu ultimul tur la ora 15:30. Optiunile de tururi sunt urmatoarele: Tur Standard, Tur Panorama Orasului (de pe terasa accesibila cu liftul), Tur subsol (coborare la doua nivele subterane), Tur Standard + Panorama Orasului, Tur Standard + Subsol sau Tur Standard + Panorama Orasului + Subsol. Mai multe detalii despre program aici.

Rezerva o camera la Novotel Bucuresti si viziteaza Palatul Parlamentului!

 
Palatul Parlamentului Palatul Parlamentului

< Inapoi la Atractii Turistice
 
 

REZERVA ACUM

Indiferent daca vizitezi orasul Bucuresti in interes de serviciu sau personal, hotelul Novotel iti ofera conditii perfecte pentru un sejur fara griji.