Parcul Cismigiu

 

Parcul Cismigiu este cea mai veche gradina publica din Bucuresti, motiv pentru care este considerat a fi si unul dintre cele mai importante monumente ale capitalei si se intinde pe o suprafata de 15,59 ha, inconjurand lacul artificial cu acelasi nume. Pentru turisti, dar si pentru bucuresteni, acest parc este una dintre cele mai importante zone de promenada, dar si un spatiu in care se pot bucura de relaxare in aer liber, chiar in inima orasului.

Lacul Cismigiu este una dintre principalele atractii ale parcului. In anotimpurile calduroase, lacul este ideal pentru diverse activitati de agrement, cum ar fi plimbari cu barca sau cu hidrobicicleta. Pe timpul iernii, in zona este amenajat un pationar artifical. Rondul Roman sau Rotonda Scriitorilor este un alt punct de interes al parcului, pentru ca este de fapt o platforma circulara, realizata dupa modelul gradinilor englezesti, pe care se afla busturile a celor mai mari 12 scriitori romani.

Numeroase alte atractii de mai mici dimensiuni te vor ajuta sa te bucuri de Gradina Cismigiu in toata splendoarea ei, in orice colt al acesteia te-ai afla. Iata care sunt celelalte atractii ale parcului: Izvorul Eminescu, La Cetate (ruine amenajate pentru vizitare), Restaurant La Biblioteca, Restaurant Monte Carlo, Foisorul Fanfarei, Movila (zona de belvedere),  Gradina de trandafiri, Platanul secular, Podul de nuc si locuri de joaca pentru copii.

Accesul la Gradina Cismigiu se poate face pe una dintre intrarile de pe strazile: Bd. Regina Elisabeta (doua intrari), Bd. Schitu Magureanu (5 intrari) si Str. Stirbei Voda (1 intrare).

Rezerva o camera la Novotel Bucuresti si fa o plimbare in Parcul Cismigiu!

 
Parcul Cismigiu Parcul Cismigiu

< Inapoi la Atractii Turistice
 
 

REZERVA ACUM

Indiferent daca vizitezi orasul Bucuresti in interes de serviciu sau personal, hotelul Novotel iti ofera conditii perfecte pentru un sejur fara griji.