Teatrul Odeon

 

Teatrul Odeon a fost fondat in anul 1946, sub denumirea de Teatrul Muncitoresc CFR Giulesti, si este una dintre cele mai importante institutii de cultura din Bucuresti. In locatia actuala se afla din 1974, iar numele de Teatrul Odeon l-a primit abia in anul 1990. Cu o echipa profesionista de actori, regizori si scenografi, Teatrul Odeon se mandreste a fi unul dintre cele mai renumite si mai apreciate din tara, cu numeroase premii la festivalurile nationale si internationale de teatru.

De-a lungul timpului, Teatrul Odeon a suferit diverse restaurari, dar si modernizari, care au adus cu ele o serie noua de proiecte pentru echipa de aici. Teatrul este in continuare principala activate a acestei institutii, insa i s-au adaugat elemente moderne si inovatoare, cum ar fi Odeon Studio, o sala localizata la subsolul cladirii, deschisa din 2010 si care permite crearea unor evenimente complexe si a punerii in scena a unei piese de teatru intr-un mod cu totul nou.

Cele mai reputate piese jucate pe scena Teatrului Odeon au fost Gaitele, Marchizul de Sade, Un Tango Mas, Viata e vis, Micul Print, Gradinile Groazei si altele, care au avut in distributie actori talentati, cum ar fi Carmen Tanase, Pavel Bartos, Mircea Constantinescu, Dorina Lazar, Florin Zamfirescu si multi altii. Toate acestea s-au desfasurat sub coordonarea regizorilor Alexandru Dabija si Dragos Galgotiu, a scenografului Constantin Ciubotariu si a coregrafului Razvan Mazilu.

De asemenea, Teatru Odeon a initiat numeroase proiecte si campanii de popularizare a artei romanesti in general si a artei teatrale in particular. Cele mai interesante proiecte internationale au fost programul ARTE (American - Romanian Theatre Exchange) si ODEON.ART. Pe langa acestea, au construit proiecte de mai mica anvergura, dar la fel de importante, cum au fost: Tineri regizori, Texte contemporane, Dans la Odeon, Spectacole de lectura etc.

Teatrul Odeon se afla pe Calea Victoriei, nr. 40-42, Sector 1. Programul casei de bilete este de luni pana duminica in intervalul orar 11.30-19.00. Programul evenimentelor este stabilit pentru fiecare stagiune, cu incepere din luna septembrie. Mai multe detalii despre program aici.

Rezerva o camera la Novotel Bucuresti si bucura-te de o piesa de teatru la Teatrul Odeon!

 


< Inapoi la Atractii Turistice
 
 

REZERVA ACUM

Indiferent daca vizitezi orasul Bucuresti in interes de serviciu sau personal, hotelul Novotel iti ofera conditii perfecte pentru un sejur fara griji.